FC Twente/Heracles Academie

Spectaculaire comeback: Onder 21 behaalt winst in doelpuntenfestijn tegen ADO Den Haag

FC Twente/Heracles Onder 21 speelde zaterdag zijn vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Na een nederlaag tegen Feyenoord en overwinningen op FC Groningen en Cambuur, wisten de talenten van Jord Roos ADO Den Haag in een spannende wedstrijd te verslaan met 4-6!

ADO Den Haag begon sterk en scoorde al snel in de tweede minuut. Na tien minuten stond het zelfs al 2-0 voor de Hagenezen. Maar de Onder 21 liet zich niet zomaar kennen. In de 23e minuut vond Shi-Jon Martina het net, dankzij een goede assist van Diego van Oorschot. Even later leek Derrick Slagveer de gelijkmaker te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Met een 2-1 tussenstand gingen de teams de rust in.

Na de pauze kwam ADO Den Haag binnen een minuut op 3-1. In de 52e minuut scoorde Maximilian Baafi de 3-2 en kort daarna maakte Shi-Jon Martina weer gelijk. De Onder 21 kwam echt los en draaide de wedstrijd binnen enkele minuten helemaal om. Maximilian Baafi scoorde opnieuw in de 65e minuut, gevolgd door Derrick Slagveer in de 71e minuut wat de stand op 3-5 zette. In de 80e minuut maakte Mats Rots het zesde doelpunt voor de Onder 21. ADO Den Haag gaf niet op en scoorde in de 84e minuut, wat de eindstand op 4-6 bracht.

Opstelling: Yannick Gerritsen, Jim van der Logt, Juliën Mesbahi, Jop Tijink, Mats Rots, Harrie Kuster, Jort Ribbers (72' Morris de Wilde), Gijs Besselink (60' Tiago Codinha), Shi-Jon Martina (c) (72' Tyrese Gijsbertha), Diego van Oorschot (46' Maximilian Baafi) , Derrick Slagveer.