Voetbalacademie

Wauw! Debuterende Antonioli scoort hattrick bij waanzinnige comeback Onder 21

FC Twente/Heracles wist Joey Antonioli vorige week vast te leggen. De 20-jarige Italiaanse Nederlander kwam transfervrij over van FC Volendam. Dinsdag mocht Antonioli direct in de basis beginnen bij Onder 21. We hebben kunnen zien waarom: de spits maakte bij zijn debuut een hattrick. Na een waanzinnige comeback werd met 2-4 gewonnen op bezoek bij FC Groningen.

FC Groningen kwam binnen een kwartier al op 1-0 en verdubbelde deze voorsprong in de 53e minuut. In de 72e minuut deed Onder 21 iets terug via Antonioli, die scoorde op aangeven van Semir Lbenay. Vijf minuten later trok Shi-Jon Martina de stand gelijk via een strafschop. De comeback werd compleet gemaakt toen Antonioli in de 83e minuut zijn tweede maakte. Diep in de blessuretijd maakte de 20-jarige spits ook nog eens zijn derde doelpunt.

Onder 21 begon het seizoen nog op belabberde wijze. In een herhaling van de kampioenswedstrijd van vorig jaar was Feyenoord met 1-4 te sterk. Dinsdag pakte de ploeg van trainer Jord Roos op knappe wijze wel drie punten in Groningen. Daarmee nam Onder 21 revanche voor vorig seizoen, toen FC Groningen juist met 2-4 won in Hengelo na een ongekende comeback in de slotfase.