Opvallend: FC Twente maakt van grootste pijnpunt nu juist kwaliteit

Na vier eredivisiewedstrijden had FC Twente slechts vijf punten. Het was niet zo dat het spel slecht was: het pijnpunt zat hem met name in het afmaken van de kansen. Telkens creëerde FC Twente een stuk meer en betere kansen dan de tegenstander, maar was de ploeg van trainer Joseph Oosting niet efficiënt. Zondag tegen Almere City was efficiëntie juist de grootste kwaliteit van FC Twente.

FC Twente schoot in de eerste helft in Almere slechts zesmaal en speelde 0,41 expected goals bijeen. Het was aan Sem Steijn te danken dat er met rust een 0-2 voorsprong op het scorebord stond. Ook Lars Unnerstall had daar een belangrijk aandeel in. Mede dankzij de Duitse doelman wist Almere City de 1,80 expected goals niet om te zetten in een doelpunt.

In de tweede helft had FC Twente totale controle over de wedstrijd. Uit tien schoten wist het 1,12 expected goals bijeen te spelen. Dit werd omgezet in drie doelpunten, waarmee FC Twente ook in de tweede helft uiterst efficiënt was. Het was de eerste keer dit seizoen dat FC Twente meer goals maakte dan verwacht. Bekijk hieronder een overzicht van de uitslagen van de wedstrijden tot nu toe met bijbehorende expected goals.