FC Twente haalt uit bij Almere City en kan zich opmaken voor Manchester United

FC Twente speelt vanmiddag haar zesde eredivisiewedstrijd van het seizoen. Om 14:30 uur is Almere City FC de tegenstander in het Yanmar Stadion. FC Twente wil de uitstekende overwinning op sc Heerenveen van afgelopen dinsdag graag een vervolg geven. Almere City is nog altijd op zoek naar haar eerste overwinning en staat op slechts twee punten uit vijf wedstrijden. In dit liveblog vind je de laatste updates rondom de wedstrijd en kun je met je medesupporters over het duel discussiëren.

Eerste helft
FC Twente begon goed aan de wedstrijd. In de negende minuut kopte Steijn al op schitterende wijze raak na een voorzet van Van Rooij. Even later had Lammers er al 0-2 van kunnen maken na een voorzet van Van Bergen, maar zijn schot ging hoog over. Daarna zagen we een zwak FC Twente. Almere City maakte aansprak op de 1-1, maar het was Steijn die vlak voor rust de 0-2 binnenschoot.

Oosting wisselde in de rust driemaal. Bruns, Eiting en Rots gingen eruit voor Van Hoorenbeeck, Vlap en Ltaief. In de tweede helft zagen we een stuk beter FC Twente, dat compleet controle had over de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 0-5 dankzij doelpunten van Lammers (55e minuut), Van Wolfswinkel (73e minuut) en Salah-Eddine (75e minuut).

Manchester United
Aankomende woensdag om 21:00 uur speelt FC Twente de volgende wedstrijd. Dan is Manchester United de tegenstander op Old Trafford. 4.000 Tukkers zullen de reis naar Engeland maken.