FC Twente laat supporters weer genieten en wint overtuigend van sc Heerenveen

FC Twente speelt vanavond in de Grolsch Veste de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen. De wedstrijd werd op verzoek van FC Twente uitgesteld vanwege de deelname aan de voorrondes van de Champions League. Zowel FC Twente als sc Heerenveen kunnen de punten goed gebruiken, want de ploegen staan respectievelijk twaalfde en veertiende. Bij winst kan FC Twente de zesde, en bij een grote overwinning zelfs de vijfde plek overnemen.

Eerste helft
FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Van Bergen zorgde met zijn snelheid voor veel dreiging, maar deed hier wederom veel te weinig mee. Toch kwam FC Twente in de 22e minuut op voorsprong. Lammers schoot de bal voorlangs, maar de aangever Daan Rots leek buitenspel te staan. Toch greep de VAR in, want Rots stond niet buitenspel en Lammers werd vlak voordat hij schoot gehinderd door de doelman van Heerenveen. Steijn nam de strafschop en faalde niet. Steijn leek in de 37e minuut opnieuw te scoren, maar hij zag zijn fraaie omhaal gered worden. Twee minuten later lag de bal er wel in. Het was wederom Steijn die het probeerde met een omhaal en deze keer liet hij de keeper kansloos. De 2-0 was tevens de ruststand.

Na de rust geen wissels bij FC Twente dat in de 54e minuut dacht op 3-0 te komen. De inzet van Bruns werd echter op katachtige wijze uit het doel gehaald door Van der Hart. Twee minuten later een dubbele wissel bij FC Twente. Van Wolfswinkel en Vlap werden ingebracht voor Lammers en Eiting. In de 58e minuut scoorde Van Bergen de 3-0. De ontlading was explosief, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ook Heerenveen liet zich zien, want enkele minuten later werd het aluminium geraakt. Een gelukje voor Unnerstall die te laat was uitgekomen. In de 68e minuut de tweede dubbele wissel bij FC Twente. Salah-Eddine en Van Bergen gingen naar de kant voor Kuipers en Ltaief. In de 80e minuut de laatste wissel. Uitblinker Sem Steijn kreeg een publiekswissel en werd vervangen door Gijs Besselink. Aan de stand veranderde niets meer waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de Tukkers. Hierdoor klimt de ploeg van Oosting naar de zesde plek op de ranglijst.

Unnerstall, Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine (68. Kuipers), Eiting (56. Vlap), Regeer, Steijn (80. Besselink), D. Rots, Van Bergen (68. Ltaief) en Lammers (56. Van Wolfswinkel)