Opnieuw flinke dreun voor Hilgers en Indonesië in WK-kwalificatie

Op dinsdagmiddag verloor Indonesië met 2-1 van China in de kwalificatiereeks voor het WK 2026. Beide doelpunten van China werden gescoord vóór de rust. Thom Haye, die na de rust voor Hilgers in het veld kwam, maakte kort voor het einde nog een doelpunt voor Indonesië.

Mees Hilgers maakte donderdagavond zijn debuut in het nationale elftal van Indonesië. Hij begon in de WK-kwalificatiewedstrijd uit bij Bahrein. Lange tijd leek Indonesië te winnen, maar diep in blessuretijd scoorde Bahrein de gelijkmaker. Eindstand 2-2.Deze keer stond zijn team tegenover China, en de wedstrijd verliep slecht. Al in de eerste helft vergrootten de Chinezen hun voorsprong naar 2-0, met doelpunten van Abduweli en Yuning. De slechte eerste helft van Indonesië was voor de coach aanleiding om Hilgers in de kleedkamer te laten.

De Indonesische ploeg heeft nu drie keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren in groep C, waardoor ze op de vijfde plaats staan. Door deze overwinning staat China nu gelijk in punten met Indonesië. De nummers één en twee plaatsen zich voor het WK. De nummers drie en vier spelen play-offs om nog een ticket te veroveren. Er staan nog zes wedstrijden op het programma.