Grote deceptie voor Hilgers tijdens basisdebuut voor Indonesië

Mees Hilgers heeft donderdagavond zijn debuut gemaakt in het nationale elftal van Indonesië. De centrale verdediger van FC Twente mocht van de bondscoach aan de aftrap beginnen in de WK-kwalificatiewedstrijd uit bij Bahrein. Lang leek het erop dat Indonesië er met de volle buit vandoor zou gaan, maar diep in blessuretijd van de tweede helft sloeg Bahrein toe en scoorde het de gelijkmaker. Eindstand 2-2.

In de 15e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via een wel heel bijzondere goal. Het was Marhoon die voormalig FC Utrecht-goalie Maarten Paes passeerde van zo'n 35 meter afstand. Beelden van de goal verderop in dit bericht. In blessuretijd van de eerste helft kwam Indonesië op gelijke hoogte door een doelpunt van Oratmangoen, speler van het Belgische FC Dender.

In de tweede kwam Indonesië op voorsprong. In de 74e minuut was Struick, voormalig speler van ADO Den Haag en nu uitkomend voor het Australische Brisbane Roar, die de 1-2 op zijn naam zette. Dit leek de eindstand te gaan worden, maar in de 98e minuut was het de thuisploeg die op gelijke hoogte kwam. Het was net als in de eerste helft Marhoon die de treffer voor zijn rekening nam. Bij de goal zag Hilgers (rugnummer 2) er niet goed uit. De 2-2 was tevens de eindstand.

De 2-2 van Bahrein

De 1-0 van Bahrein