UEFA stelt veelbesproken scheidsrechter uit Manchester aan voor FC Twente - Fenerbahce

Aankomende donderdag om 21:00 uur speelt FC Twente de tweede Europa League-wedstrijd van het seizoen. Na de wedstrijd op Old Trafford tegen Manchester United komt Fenerbahce naar De Grolsch Veste. Terwijl FC Twente stuntte in Engeland door met 1-1 gelijk te spelen, won Fenerbahce in eigen huis met 2-1 van het Belgische Union Saint-Gilloise.

De UEFA heeft Engelse scheidsrechter Chris Kavanagh aangesteld voor de wedstrijd in Enschede. Lee Betts en James Mainwaring zijn de grensrechters, Sam Barrott is de vierde official. Stuart Atwell is de VAR, David Coote is de AVAR. Het arbitrale sextet is geheel van Engelse nationaliteit.

Kavanagh is afkomstig uit Ashton-under-Lyne, een plaats in het graafschap Manchester, op zo'n tien minuten rijden van de stad. Dat betekent echter niet dat hij wedstrijden van Manchester United niet mag fluiten. Afgelopen weekend had de 39-jarige arbiter de wedstrijd tussen Manchester United en Tottenham Hotspur onder zijn leiding. Het zorgde voor een veelbesproken moment.

In de 42e minuut gaf Kavanagh een directe rode kaart aan Manchester United-aanvoerder Bruno Fernandes na een overtreding op James Maddison. Het is na afloop een veelbesproken moment geweest in de Engelse media, want was de overtreding wel zwaar genoeg voor een rode kaart? Bekijk onderstaande video en beoordeel het zelf. Laat je mening achter in de reacties.

Kavanagh floot eerder dit seizoen overigens ook al de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Panathinaikos. Hij deelde maar liefst tien gele kaarten uit tijdens de wedstrijd, die op een knotsgekke manier eindigde. Ajax won met 13-12 na strafschoppen.