Supporters sparen Rots, Taha en Kjolo niet, debutant Van Rooij krijgt waardering

FC Twente verloor afgelopen zondag drie punten in de competitie door met 2-1 te verliezen op bezoek bij concurrent FC Utrecht. De eerste helft waren de Tukkers heer en meester, maar toch werd de 0-1 voorsprong in de 11e minuut al na drie minuten verspeeld. De ploeg van Oosting kreeg meerdere grote kansen om weer op voorsprong te komen, maar dit lukte niet. Na de zeer discutabele 2-1 van FC Utrecht in de 52e minuut haalde FC Twente nooit meer het niveau van de eerste helft en de gelijkmaker bleef uit.

We vroegen de supporters om de spelers te beoordelen voor hun prestatie tegen FC Utrecht. Unnerstall werd hierbij verkozen tot de Man of the Match *. De Duitse goalie kreeg een 7,1. Debutant Bart van Rooij kreeg met een 6,8 waardering en hiermee het op een na hoogste cijfer. Michel Vlap eindigde als derde met een 6,7. Er werden echter ook vier onvoldoendes uitgedeeld waarbij drie spelers niet werden gespaard.

Daan Rots was volgens de iets meer dan 2.330 respondenten de slechtste op het veld bij FC Twente. Hij kreeg een 4,0 voor zijn optreden. Younes Taha deed het volgens de fans niet veel beter, want hij kreeg een 4,1. Ook waren de supporters niet te spreken over de wedstrijd van Kjolo. Hij kreeg een 4,3. Invaller Regeer kreeg met een 5,3 een nipte onvoldoende. Het gemiddelde cijfers van alle spelers samen kwam uit op een 5,9.