Samenvatting FC Utrecht - FC Twente seizoen 2024-2025 (2-1)

FC Twente stelt teleur tegen FC Utrecht. In de eerste helft had het team van Joseph Oosting de overwicht, maar ging het toch rusten met een 1-1 stand. In de tweede helft had Utrecht het betere van het spel en creëerde de Tukkers nauwelijks kansen. Uiteindelijk verliest FC Twente met 2-1 tegen de ploeg van Ron Jans.

Eerste helft
Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en domineerde de eerste vijf minuten. Daarna nam FC Twente het overwicht, wat resulteerde in een doelpunt van Sam Lammers in de elfde minuut. De voorsprong duurde echter niet lang, want Jens Toornstra bracht Utrecht al in de dertiende minuut weer op gelijke hoogte. Steijn kreeg later nog een grote kans om Twente opnieuw op voorsprong te zetten, maar hij schoot op de doelman. Uiteindelijk gaan beide ploegen de rust in met een 1-1 stand.

De tweede helft begon rustig, zonder grote kansen voor beide ploegen. In de 55ste minuut kwam Utrecht op voorsprong na een doelpunt dat aanvankelijk werd afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler wegens hands. Na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt echter alsnog goedgekeurd. Na de treffer wist FC Twente weinig kansen te creëren.

Unnerstall, Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine (82. Kuipers), Kjolo (60. Regeer), Vlap (82. Van Wolfswinkel), Steijn, Rots (60. Taha), Van Bergen (71. Ltaief) en Lammers.