Regeer schrijft geschiedenis met ongeslagen Jong Oranje

Youri Regeer was vanaf een prachtige plek getuige van een historische avond voor Jong Oranje: centraal op het middenveld. Na tien wedstrijden in de EK-kwalificatie staat de teller na de wedstrijd tegen Jong Zweden op tien overwinningen. Ongeslagen dus, een indrukwekkende prestatie. In de Goffert werd het 3-0 voor Nederland.

Jong Oranje verscheen met een sterke opstelling aan de aftrap, waar FC Twente-speler Youri Regeer ook deel van uitmaakte. Ploeggenoot Max Bruns, die een paar dagen geleden in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Mexico nog wel in de basis stond, maakte maandagavond geen minuten. Regeer mocht van coach Michael Reiziger de volle 90 minuten blijven staan.

Emanuel Emegha en Rav van der Berg zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong, waarna een eigen doelpunt in de tweede helft de eindstand op 3-0 bracht. Jong Oranje was al een tijdje gekwalificeerd voor het EK 2025 in Slovenië, maar kan nu dus ongeslagen die kant op. Dit lukte nog nooit eerder in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.