Samenvatting NEC - FC Twente seizoen 2024-2025 (1-2)

FC Twente is het eredivisieseizoen 2024-2025 begonnen met een prima overwinning op het ambitieuze NEC. Het was de tweede wedstrijd van de serie van vier wedstrijden in slechts twaalf dagen tijd. Oosting moest het tegen de ploeg uit Nijmegen stellen zonder de langdurig geblesseerde Michal Sadílek en de geschorste Mees Hilgers. De Tukkers wonnen met 1-2 door doelpunten van Lammers en Van Hoorenbeeck. Het verloor daarentegen wel Regeer met een hoofdblessure.

Eerste helft
FC Twente opende al in de achtste minuut de score. Na een succesvolle dribbel gaf Ltaief de bal op Lammers die zijn eerste officiële doelpunt scoorde in het shirt van FC Twente. Helaas was het NEC dat langzaam het heft in handen nam en in de 28e minuut de gelijkmaker scoorde. Het was uitgerekend Twente-target Van Rooij die goed was voor de assist. Twee minuten later was het Regeer, wiens directe tegenstander de 1-1 scoorde, die het veld moest verlaten. Hij had teveel last van de elleboog die hij in zijn nek kreeg eerder die wedstrijd van NEC-verdediger Verdonk. Salah-Eddine werd ingebracht als zijn vervanger.

Bij FC Twente geen wissels in de rust, en net als in de eerste helft kwamen de Tukkers snel tot scoren. In de 55e minuut kopte Van Hoorenbeeck de 1-2 binnen uit een goede corner van Kuipers. Vlak daarna scoorde Ltaief bijna de 1-3, maar zijn schot werd nog net van richting veranderd door Nuytinck. In de 60e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Steijn en Ltaief gingen eraf voor Van Wolfswinkel en Van Bergen. In de 72e minuut weer een dubbele wissel. Taha en Eiting kwamen in de ploeg voor Rots en Vlap. Echte kansen bleven uit voor beide partijen en drie minuten voor tijd werd Lammers naar de kant gehaald en vervangen door verdediger Mesbahi. Hier bleef het bij en FC Twente pakte de eerste overwinning van het seizoen.

Opinie: Wat vond jij van de wedstrijd? Laat het weten in de comments.