Hoe Bruggink de RvC overtuigde om Ugalde definitief vast te leggen
Manfred Ugalde is sinds afgelopen zomer een speler van FC Twente. De twee jaren daarvoor werd hij gehuurd van SK Lommel, net als Manchester City een onderdeel van de City Football Group. Ugalde sprak al vroeg uit heel graag bij FC Twente te willen blijven, maar dat was geen eenvoudige klus. Helemaal niet toen Ugalde richting het einde van het afgelopen seizoen flink begin te scoren. De Costa Ricaan liet eindelijk zien waartoe hij in staat was en doelpunten moeten nu eenmaal worden betaald.
De euforie onder de supporters was groot, maar Streuer bleef realistisch. Het overnemen van Ugalde zou een flinke investering zijn die ook goedgekeurd moest worden door de Raad van Commissarissen. Op dat moment had Bruggink het stokje al overgenomen van Streuer. "Het overnemen en vastleggen van Manfred zou voor ons een zeer serieuze investering gaan worden, omdat je veel geld uitgeeft aan één speler. Dat betekent dat je de RvC moet overtuigen, omdat het financieel gezien niet altijd eenvoudig is bij ons. Je moet het dan kunnen onderbouwen, waarom het dit geld waard is en waarom je denkt dat je later aan de achterkant een hele mooie prijs voor hem kunt krijgen.”
Een hulpmiddel bij het overtuigen van de RvC waren de statistieken. Uit de data bleek dat Ugalde op speelminuten en rendement beter scoorde dan Giménez van Feyenoord. "Als we een ander hadden moeten halen, had ons dat ook veel geld gekost", vervolgt Bruggink in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "En nu konden we een jonge aanvaller van 21 jaar krijgen met veel potentie die we al twee kenden en die de club ook kende. Een jongen die altijd gas geeft en levert."
Uiteindelijk gingen Bruggink en Streuer de gesprekken aan met de City Football Group en kwam tot een akkoord. Het exacte bedrag willen de clubs niet prijsgeven, maar het zou gaan om een bedrag van zo'n vier miljoen euro. Volgens Streuer zou een spits van het niveau FC Twente normaal minimaal vijf miljoen euro kosten. "Ik moet wel zeggen dat City heel goed met ons heeft meegedacht, want dat heeft Manfred ons niet gekost. Goede spitsen kosten geld, maar als het goed is, leveren ze later ook weer geld op."
Het was voor Bruggink de eerste grote transfer als technisch directeur. Zelf kende hij Ugalde nog niet zo goed en dus moest hij vol vertrouwen op de data en het oordeel van Streuer. "Ik had hem best vaak zien spelen, maar kende zijn persoonlijkheid nog niet zo goed. Jan (Streuer, red.) wel. En op z’n Twents gezegd zei hij: daar kuj van op an." Streuer kreeg gelijk, want ondanks een wat stroeve start staat Ugalde nu op zeven doelpunten en zes assists in zeventien competitiewedstrijden.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties