Nieuws

Vitesse wederom gestraft: Twaalf punten aftrek opgelegd

Vitesse wederom gestraft: Twaalf punten aftrek opgelegd

Vitesse heeft een straf opgelegd gekregen van twaalf punten in mindering, waarvan zes voorwaardelijk. De straf is het gevolg van problemen uit het vorige seizoen, waarbij de club te laat financiële rapportages aanleverde en onjuiste informatie verstrekte in verband met sanctiewetgeving.

Hoewel deze puntenaftrek geen directe invloed heeft op de periodestand, zal het wel gevolgen hebben voor de eindklassering van Vitesse dit seizoen. Het is niet de eerste keer dat de club wordt gestraft voor financiële onregelmatigheden. In april kreeg Vitesse in de Eredivisie al achttien punten aftrek, wat leidde tot hun degradatie en het verlies van hun licentie.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes is uiteraard teleurgesteld: "Het is vervelend dat de club opnieuw gestraft wordt voor zaken uit het verleden. Zeker in een periode waarin veel positiviteit rondom de club heerst, is dit een klap voor alle Vitessenaren. We willen ons focussen op het vasthouden van de positieve vibe van dit seizoen."

Vitesse heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf van de licentiecommissie.

Afgelopen transferperiode vertrok Irakli Yegoian naar Vitesse, omdat hij geen kansen kreeg in het eerste elftal van FC Twente. De Georgiër doet het goed bij de Arnhemmers en bezorgde afgelopen weekend met een fraaie kopbal Vitesse een punt tegen Jong Ajax:

Doelpunt: 4:35

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties