FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen door naar finale na ruime overwinning

FC Twente Vrouwen speelde woensdagavond de eerste wedstrijd van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. De ploeg onder leiding van trainer Joran Pot nam het in Enschede op tegen Cardiff City. FC Twente won de wedstrijd met maar liefst 7-0, waardoor het op zaterdag 7 september de finale van het minitoernooi tegen Valur uit IJsland gaat spelen. Valur won met 10-0 van ZFK Ljuboten uit Noord-Macedonië.

Kayleigh van Dooren opende al na vijf minuten de score. De nummer tien zorgde na ruim een kwartier met haar tweede doelpunt voor een comfortabele 2-0 voorsprong, waardoor de spanning in de wedstrijd verdwenen leek. FC Twente kreeg genoeg kansen, maar het bleef bij deze stand in de eerste helft.

Na een uur spelen breidde Sophie te Brake de voorsprong uit met de derde treffer. Kort daarna maakte Anna Knol het vierde doelpunt, waarmee ze haar eerste voor de Enschedese club scoorde. Amanda Andradottir, die acht minuten na haar invalbeurt het veld betrad, voegde de vijfde goal toe. Ook voor haar was dit doelpunt de eerste in het rood.

De invallers waren gretig, en Suus Verdaasdonk zorgde met een zesde doelpunt voor een nog grotere voorsprong. Het slotakkoord werd gegeven door Jaimy Ravensbergen, die vanaf de strafschopstip de eindstand op 7-0 bepaalde.

Mocht FC Twente het minitoernooi winnen, dan volgt op 9 september de loting voor de tweede en beslissende voorronde. Deze ronde bestaat uit een tweeluik, met de heenwedstrijd op 18 of 19 september en de return op 25 of 26 september. Winst in deze ronde betekent plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League, wat de club nog nooit eerder is gelukt.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Clark, Everaerts (67' Vliek), Bormans, Carleer, Knol, Peddemors (67' Andradóttir), Van Ginkel (67' Verdaasdonk), Te Brake, Hulst (79' Ivens), Ravensbergen, Van Dooren (67' Galic)