FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) wint ruim en staat met één been in de Champions League

FC Twente Vrouwen staat op het punt om historie te schrijven. De ploeg van Joran Pot heeft woensdagmiddag een ruime overwinning geboekt op ZNK Osijek tijdens de heenwedstrijd in de tweede en laatste voorronde van de Women's Champions League. In het Gradski vrt. stadion wonnen de Tukkers overtuigend met 1-4. Volgende week donderdag volgt de return in de Grolsch Veste. De aftrap is dan om 19:45 uur.

FC Twente schoot uit de startblokken en scoorde in de 7e minuut de openingstreffer. Het was Peddemors die de 0-1 scoorde. In de 27e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door Balic. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft duurde het negen minuten voordat Tuin FC Twente opnieuw op voorsprong zette. In de 70e minuut maakte Van Dijk de 1-3 en zeven minuten later werd het 1-4 door invaller Andradottir.

Het vernieuwde FC Twente Vrouwen is bezig aan een prima reeks, want het won tot nu toe alle wedstrijden dit seizoen. Het begon met een megaoverwinning van 6-1 op aartsrivaal Ajax in de Super Cup. Daarna werden Cardiff City FC en Valur met 7-0 en 5-0 opzij gezet in de eerste voorronde van de Champions League. Vandaag werd daar de 1-4 zege op ZNK Osijek aan toegevoegd.