FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) schrijft historie en wint van Celtic in de Champions League

FC Twente heeft dinsdagavond historie geschreven. De club speelde woensdagavond voor het eerst sinds de invoering van de groepsfase in 2021 in de groepsfase van de Women's Champions League, en won ook nog eens. Op New Douglas Park, waar de Schotse supporters voor een prima sfeer zorgen, won FC Twente met 0-2 van Celtic FC dankzij twee doelpunten van Kayleigh van Dooren.

Eerste helft
FC Twente was in de eerste helft de betere ploeg in Schotland. Het creëerde een aantal goede kansen. Op slag van rust was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong: na een prachtige lange bal van Lieske Carleer rondde Kayleigh van Dooren met een schitterende lob af. Vlak na rust was Celtic nog dichtbij de 1-1, maar FC Twente ging rusten met een 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft was FC Twente de betere. De Schotten kregen nog wel een hele grote kans via Murphy Agnew, die de bal naast tikte na een voorzet. Het publiek, dat overigens voor een prima sfeer zorgde, ging er nog achterstaan, maar FC Twente was simpelweg de betere. In de 85e minuut gooide Van Dooren de wedstrijd in het slot door haar tweede van de avond te maken. Ze rondde uitstekend af na een prachtige aanval.

Daarmee boekte FC Twente een historische overwinning: de eerste wedstrijd in de Women's Champions League werd verdiend met 0-2 gewonnen op bezoek bij Celtic, dat overigens ook debuteert in de competitie.

In de poule van FC Twente won Chelsea FC in eigen huis met 3-2 van Real Madrid. Wieke Kaptein stond in de basis bij de Engelsen.

Opstelling: Clark; Vliek, Knol, Carleer, Tuin; Te Brake, Van Ginkel, Van Dooren (90' Galic); Andradottír (85' Oude Elberink), Van Dijk (85' Ivens), Peddemors