FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) blameert zich tegen nietig Excelsior, aartsrivaal Ajax profiteert maximaal

FC Twente Vrouwen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de Vrouwen Eredivisie. In speelronde twee verspeelde de ploeg van Joran Pot twee punten door in eigen huis met 0-0 gelijk te spelen tegen PSV. Midweeks won de ploeg knap met 0-2 op bezoek bij Celtic in de Champions League, maar zaterdag werden opnieuw punten verspeeld. Deze keer tegen het nietige Excelsior.

De Rotterdammers eindigden de afgelopen jaren telkens als laatste in de competitie en is normaliter een graag geziene gast in Enschede. In de voorgaande vijf edities scoorde FC Twente 38 doelpunten, gemiddeld 7,6 doelpunten per wedstrijd. Zaterdag kwamen de bezoekers in de 54e minuut verrassend op voorsprong. Ravensbergen scoorde in de 80e minuut de gelijkmaker, waarna Excelsior ook nog twee rode kaarten kreeg, maar de Tukkers kwamen niet meer tot scoren.

Aartsrivaal Ajax profiteerde maximaal en won tot nu toe alle wedstrijden. Het gat met FC Twente is na drie speelronden al vier punten in het voordeel van de Amsterdammers. Ook FC Utrecht is het seizoen goed begonnen met drie overwinningen en incasseerde zelfs nog geen enkele tegentreffer. Lang stilstaan bij het puntverlies kan FC Twente niet, want komende donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd in de Champions League. Dan komt Chelsea FC op bezoek in de Grolsch Veste voor de tweede poulewedstrijd in de Champions League.