"Wellicht helpt de coronatijd om het voetbal toekomstbestendig te maken"
Vanwege de coronacrisis werd het afgelopen seizoen vroegtijdig gestaakt. Nederlandse voetbalclubs hopen deze week duidelijkheid te krijgen over financiële overheidssteun, waarmee de misgelopen inkomsten deels kunnen worden opgevangen. De clubs hebben naar eigen zeggen maximaal 140 miljoen euro nodig.
Voor elke speelronde mét een vol stadion wordt dit bedrag met vijf tot zeven miljoen euro verminderd. Voorlopig mag slechts één derde van de supporters een wedstrijd bezoeken, echter heeft dit geen invloed op het steunbedrag. "Deels met publiek brengt ook weer kosten met zich mee. Dit moeten de clubs zelf opbrengen. Dit zit in de 190 miljoen die zij zelf ophoesten", vertelt Jan de Jong, interim-directeur van de ECV, in gesprek met Trouw.
FC Twente moest onlangs noodgedwongen achttien medewerkers ontslaan. "Als je voor corona al geen bestaansrecht meer had, dan heb je dat nu waarschijnlijk ook niet", vervolgt De Jong. "Uiteindelijk moet er een economische basis zijn. Wellicht helpt de coronatijd om het voetbal toekomstbestendig te maken. Dat zal de komende tijd uitwijzen."
[google]
Paul van der Kraan, algemeen directeur van FC Twente, pleit voor een 'nieuwe structuur met heldere mandaten'. De Jong kan zich daarin vinden. "Maar niet nu. We zijn nu met de KNVB en de eerste divisie druk met het Deltaplan bezig. De organisatiestructuur van het betaald voetbal is van later zorg. Natuurlijk komt er een moment dat we het daarover moeten gaan hebben. Ik heb hier wel een mening over, maar die geef ik nog even niet", besluit hij.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties