FC Twente/Heracles Academie

Onder21 verspeelt 2-0 voorsprong tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles

Tijdens de interlandperiode gaat de competitie voor de jeugdteams gewoon door. FC Twente/Heracles Onder21 nam het zaterdag in eigen huis op tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. Voor de ploeg van Jord Roos een uitgelezen kans om een einde te maken aan de negatieve reeks van twee nederlagen op rij. Lang leek het erop dat Onder21 de overwinning ging pakken, maar de 2-0 voorsprong werd in slechts enkele minuten verspeeld.

De Tukkers kwamen al snel op voorsprong. In de 15e minuut was het verdediger Kick Landkroon die een corner in het doel werkte. In de 34e minuut een minder moment, want aanvaller Derrick Slagveer moest naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Lucas Vennegoor of Hesselink. Vlak voor rust moest doelman Karssies nog enkele keren ingrijpen en hield de ploeg op 1-0.

Na rust verdubbelde de thuisploeg binnen twee minuten de score. Het was de Duitser Maximilian Baafi die tekende voor de 2-0. Hoewel de ploeg op zoek ging naar meer, kreeg het in de 73e minuut de aansluitingstreffer om de oren, en zes minuten laten ook nog de gelijkmaker. Vanaf dat moment namen de bezoekers de regie over, maar in het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Eindstand 2-2.

Opstelling FC Twente/Heracles Onder21
Karssies, Van der Logt, Mesbahi (80. Radstake), Landkroon, Lbenay, De Wilde (80. Smit), Codinha, Robbers, Martina, Baafi (65. Essakkati) en Slagveer (34. Vennegoor of Hesselink).

Stand
Na zeven wedstrijden heeft Onder21 nu drie keer gewonnen, drie keer verloren en één keer gelijkgespeeld. De ploeg staat op een vierde plek op de ranglijst met tien punten. Koploper is FC Groningen met twaalf punten en een wedstrijd minder gespeeld. Feyenoord heeft net zoveel punten als de Tukkers, maar de Rotterdammers hebben twee wedstrijden minder gespeeld. De competitie is uitermate spannend, want Go Ahead Eagles heeft als nummer laatst slechts vier punten minder dan FC Twente/Heracles Onder21 en een wedstrijd minder gespeeld.