Teleurstellend FC Twente pakt in extremis punt tegen hekkensluiter RKC

Tijdens de negende eredivisiespeelronde speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. 600 Tukkers namen plaats in het uitvak in het Mandemakers Stadion, maar zagen hun ploeg, ondanks de 90 minuten onophoudelijke steun, niet winnen. FC Twente scoorde pas in blessuretijd van de tweede helft de gelijkmaker in de wedstrijd die eindigde in een teleurstelde 2-2.

FC Twente was in de eerste helft het grootste deel aan de bal, kreeg ook de meeste kansen, maar dit was niet genoeg om na 45 minuten met een voorsprong te gaan rusten. De Tukkers openden al in de 11e minuut de score. Op aangeven van Van Rooij was het Sem Steijn die zijn achtste van het seizoen binnenkopte. Deze werd al in de 23e minuut verspeeld. Het was Margaret die tekende voor de gelijkmaker. FC Twente speelde slordig en dat moet beter in de tweede helft.

Direct na rust van het RKC dat op voorsprong kwam door een blunder van Unnerstall. De goalie speelde de bal zo in de voeten van Van der Water die het cadeautje gretig uitpakte. Ook tegen Feyenoord werd een foute pass van de Duitser afgestraft. FC Twente ging op jacht naar de gelijkmaker, maar makkelijk ging dat niet. Oosting wisselde aanvallend om de druk op te voeren. In de 72e minuut dacht Hilgers de gelijkmaker te scoren, maar zijn inzet kwam via de paal terug in het veld. Het vermoeide RKC leek rijp voor de slacht, FC Twente bleef pushen en in de 91e minuut was daar de verdiende gelijkmaker. Het was Eiting die de bal in het doel werkte. Dit was tevens de eindstand. 2-2.

Opinie: Wat vond jij van de wedstrijd? Laat je reactie achter in de comments.

Unnerstall; Van Rooij, Hilgers, Bruns (66. Ltaief), Salah-Eddine (66. kuipers); Regeer, Vlap (55. Vlap), Steijn; Van Wolfswinkel, Lammers, Van Bergen (87. Van Hoorenbeeck)