RKC wint generale repetitie voor duel tegen FC Twente: Ihattaren trefzeker

Hoewel RKC nog puntloos is in de Eredivisie, zijn de Waalwijkers wel degelijk in staat om wedstrijden te winnen. De hekkensluiter speelde vorige week een besloten oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. RKC deed wat nog niet lukte in de Eredivisie: winnen. Ook was er een debuut en scoorde Mohamed Ihattaren zijn eerste doelpunt in het geel-blauw.

Het oefenduel werd achter gesloten deuren afgewerkt in het eigen Mandemakers Stadion. De ploeg van Henk Fraser wist uiteindelijk met maar liefst 6-3 te winnen in een doelpuntrijke wedstrijd. Faissal Al Mazyani (19) maakte zijn debuut voor de thuisploeg. De jonge verdediger kwam afgelopen september over van KRC Genk. Al Mazyani speelde in de jeugd interlands voor zowel Marokko als België.

Beelden zijn er niet, maar volgens de eigen website van RKC was de 1-0 van Richonell Margaret een prachtig schot van afstand. Debutant Al Mazyani luisterde zijn debuut op met een doelpunt door voor de 2-0 te zorgen, waarna een vrije trap van Mathis Suray van Go Ahead Eagles de ruststand op 2-1 bepaalde.

In de tweede helft leek RKC dan toch verder uit te lopen dankzij een goal van Reuven Niemeijer, maar Go Ahead kwam terug in de wedstrijd door binnen tien minuten twee keer te scoren. Bij een stand van 3-3 bleef RKC aandringen en liep het uiteindelijk uit naar een 6-3 overwinning. Niemeijer en Margaret scoorden opnieuw. Het laatste woord was aan Mohamed Ihattaren, die zijn eerste officieuze doelpunt maakte.

Zaterdagavond zal blijken of RKC dit kunstje kan herhalen in de Eredivisie. De Waalwijkers moeten een resultaat halen om de slechtste seizoenstart ooit te voorkomen. De wedstrijd tegen FC Twente wordt gespeeld in het Mandemakers Stadion en de aftrap is om 20:00 uur.