Regeer blinkt uit met twee goals voor Jong Oranje, Salah-Eddine valt in

Youri Regeer mocht donderdagavond bij Jong Oranje in de basis beginnen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Macedonië. Hij speelde de hele wedstrijd als nummer tien en scoorde zelfs twee goals. Anass Salah-Eddine kwam direct na rust in het veld. Max Bruns zat niet bij de wedstrijdselectie. Het werd 5-0 voor Jong Oranje. De andere doelpunten kwamen van Noah Ohio en Million Manhoef (tweemaal).

Al na twee minuten in de wedstrijd wist Regeer de score te openen in Almere. Na een goede pass van FC Utrecht-spits Noah Ohio ging Regeer met een knappe beweging langs zijn tegenstander en rondde hij af: 1-0. Het was zijn eerste doelpunt namens Jong Oranje. In de 74e minuut maakte hij ook zijn tweede. Nadat hij de bal wat gelukkig meekreeg, scoorde Regeer op een vergelijkbare manier als bij de 1-0: met een lage, beheerste schuiver schoot hij de 5-0 tegen de touwen. Bekijk de doelpunten van Regeer onderaan het artikel.

Bruns niet bij de wedstrijdselectie
Max Bruns moest de wedstrijd bekijken vanaf de tribune. Daarover zei bondscoach Michael Reiziger voor de wedstrijd het volgende. "Je moet keuzes maken. We kunnen niet iedereen op de bank zetten, want we werken daar met beperkte aantallen", aldus Reiziger in gesprek met ESPN.

Jong Oranje dichtbij EK-kwalificatie
Jong Oranje is na de klinkende overwinning vrijwel zeker van deelname aan het EK van 2025 in Slowakije. Alleen Georgië kan Nederland nog inhalen. Dan moet Nederland zijn laatste twee wedstrijden verliezen en Georgië zijn laatste drie wedstrijden winnen.