Opinie: Wat was de allermooiste wedstrijd van het seizoen 2023-2024?

Het seizoen 2023-2024 was weer een prachtige voor FC Twente. Er werden verhitte Europese wedstrijden gespeeld, er werd gestunt in De Grolsch Veste en uiteindelijk werd FC Twente derde, waarmee het zich plaatste voor de derde voorronde van de Champions League. Maar wat was nou de allermooiste wedstrijd van het seizoen? We zetten een aantal prachtige duels op een rij.

Hammarby-uit: 1-1
De uitwedstrijd tegen Hammarby IF was er één met alles erop en eraan. In de voorbije week kregen de supporters van FC Twente te horen dat ze om veiligheidsredenen niet aanwezig mochten zijn bij de wedstrijd. Er was veel gedoe rondom de wedstrijd met de supporters van beide clubs. Tot overmaat van de ramp kwam FC Twente via een geluksdoelpunt op een 1-0 achterstand. Uiteindelijk was het Sem Steijn die de knotsgekke Hammarby-supporters in de 115e minuut stil kreeg en FC Twente naar de volgende ronde schoot. Volgens trainer Joseph Oosting was het het begin van iets moois.

Fenerbahce-thuis: 0-1
Ondanks dat FC Twente de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce verloor, was het een speciale avond in De Grolsch Veste. FC Twente stond voor de onmogelijke taak om een 5-1 voorsprong weg te poetsen en had ook nog eens pech in de afronding. Uiteindelijk maakte Edin Dzeko er in de 72e minuut 0-1 van via een strafschop. Wat daarna gebeurde, was echter ongekend. De trotse supporters gingen massaal achter hun club staan en zongen 'Al worden we laatste, en degraderen we, al spelen we bij de amateurs, onze club blijft FC Twente, en onze liefde verandert nooit'. Het zorgde voor veel kippenvel bij alles en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt.

Ajax-thuis: 3-1
Een wedstrijd die veel supporters nog goed zullen herinneren, is de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers kwamen in grote crisis naar Enschede, maar de FC Twente-supporters waren er niet op gerust dat de wedstrijd 'zomaar even' gewonnen werd. Binnen elf minuten stond FC Twente echter op een 2-0 voorsprong na doelpunten van Daan Rots en Sem Steijn. In de tweede helft was het nog even billenknijpen, maar uiteindelijk was het Naci Ünüvar die De Grolsch Veste deed ontploffen door zijn bevrijdende 3-1 in de 79e minuut.

Feyenoord-thuis: 2-1
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vreesden de supporters dat er een einde zou komen aan de reeks van 22 ongeslagen thuiswedstrijden in de eredivisie. De Rotterdammers hadden net de Italiaanse grootmacht SS Lazio van de mat gespeeld in de Champions League. FC Twente speelde echter een geweldige wedstrijd tegen Feyenoord en won dankzij doelpunten van Manfred Ugalde en Ricky van Wolfswinkel met 2-1. Het was een stunt die weinig mensen aan zagen komen.

AZ-thuis: 2-1
De eerste wedstrijd na de winterstop was het thuisduel tegen concurrent AZ. De avond begon nog dramatisch door een doelpunt van Jens Odgaard in de 4e minuut, maar door doelpunten van Manfred Ugalde in de 42e en 70e minuut boog FC Twente de wedstrijd om en won het met 2-1. FC Twente vergrootte de voorsprong op nummer vier AZ naar vier punten en gaf de derde plaats nooit meer uit handen.

FC Volendam-thuis: 7-2 + Jannes
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was een knotsgekke. FC Twente kwam tweemaal op achterstand tegen degradant FC Volendam, maar won uiteindelijk met maar liefst 7-2. Na de wedstrijd trad Jannes op, wat zorgde voor een groot feest in De Grolsch Veste.

PEC Zwolle-uit: 1-2
De derde plaats werd uiteindelijk verzilverd in Zwolle. Even dreigde het nog mis te gaan, maar uiteindelijk won FC Twente van PEC Zwolle met 1-2 door doelpunten van Daan Rots en Ricky van Wolfswinkel. Voor de wedstrijd werd de spelersbus al massaal uitgezwaaid door de supporters en na de wedstrijd werd de bus door de supporters opgewacht bij het Trainingscentrum in Hengelo. Het was een groot feest in heel Twente.