Eerste elftal

Ltaief in actie gekomen voor Tunesië tijdens overwinning tegen Equatoriaal-Guinea

Sayfallah Ltaief was de eerste aanwinst van FC Twente voor het komende seizoen. De onbekende linksbuiten kwam over van de Zwitserse topploeg FC Basel. Ltaief is ook international bij Tunesië. Op woensdagavond kwam het land uit Afrika in actie tegen Equatoriaal-Guinea voor de kwalificatiereeks van het Wereldkampioenschap van 2026.

De wedstrijd tegen Equatoriaal-Guinea werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt uit een strafschop van Mohamed Ali Ben Romdhane. Ltaief kwam aan het begin van de tweede helft het veld in en speelde 45 minuten. In de 87e minuut ontving de linksbuiten een gele kaart. Klik op deze link om een korte samenvatting van het duel met Engels commentaar te zien.

Tunesië bevindt zich in groep H samen met Namibië, Liberia, Malawi, Sao Tomé en Principe en dus Equatoriaal-Guinea. Het won alle drie de gespeelde wedstrijden en staat daarmee op negen punten. Dit is goed voor de eerste plaats in de poule. De groepswinnaar kwalificeert zich voor het Wereldkampioenschap van 2026.