Eerste elftal

Lammers worstelt in de Grolsch Veste, maar is ongenaakbaar op vreemde bodem

Maandenlang waren werd gedacht dat Wout Weghorst de nieuwe spits zou gaan worden van FC Twente, maar toen de kans zich voordeed, schakelde Arnold Bruggink door naar Sam Lammers. Die zat op een dood spoor bij Rangers FC en had na een half jaar bij FC Utrecht, wel oren naar een definitieve terugkeer in de Eredivisie. FC Utrecht en NEC probeerden hem ook vast te leggen. Hoewel hij bij NEC veel meer kan gaan verdienen, vond de 27-jarige aanvaller het spelen van Europees voetbal met FC Twente belangrijker. Hoewel Lammers al twee keer heeft gescoord, is hij nog ver verwijderd van de topvorm van vorig seizoen.

Met name in de Grolsch Veste zit het Lammers niet mee. Na drie thuiswedstrijden staat de teller nog altijd op nul doelpunten. Ook speelde hij in de Grolsch Veste geen enkele keer de volledige 90 minuten. Tegen Sparta moest hij na 45 minuten noodgedwongen worden gewisseld vanwege een blessure, maar ook tegen PEC Zwolle en sc Heerenveen besloot Oosting hem al vroeg naar de kant te halen. Tegen PEC Zwolle in de 61e minuut en tegen sc Heerenveen in de 56e minuut. In deze drie wedstrijden kwam hij tot slechts zes schoten waarvan drie op doel.

Des te opvallender zijn de prestaties van Lammers buiten de Grolsch Veste. Uit bij NEC (1-2 overwinning, red.) scoorde hij de 0-1 en op bezoek bij zijn oud-werkgever FC Utrecht (2-1 verlies, red.) scoorde hij eveneens de 0-1. Pakken we de cijfers van vorig seizoen erbij, zien we dat Lammers bezig is aan een unieke reeks. Vanaf 9 maart 2024 wist hij tot nu toe in alle uitwedstrijden in de Eredivisie te scoren. Een reeks die inmiddels al meer dan een half jaar duurt. Komende zondag gaat FC Twente op bezoek bij Almere City FC, de plek waar hij op 9 maart 2024 begon aan deze indrukwekkende reeks.