Eerste elftal

Samenvatting FC Twente - FC Nordsjaelland oefenwedstrijd seizoen 2024-2025 (2-1)

FC Twente speelt vandaag een dubbele oefenwedstrijd tegen het Deense FC Nordsjaelland. De eerste wedstrijd werd om 12:00 afgetrapt in een regenachtig Delden. Salah-Eddine startte als linksback en dat Daan Rots als nummer 10. Hierdoor kreeg Van Bergen de kans als rechtsbuiten. Hilgers was niet inzetbaar vanwege een lichte blessure, opgelopen tijdens het trainingskamp in De Lutte. Hij werd vervangen door Bruns.

De bezoekers begonnen sterker aan de eerste helft, maar uiteindelijk was FC Twente met afstand de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 26e minuut in de 1-0 voor FC Twente. Rots gaf de bal op een presenteerblaadje aan Van Bergen, die niet faalde. FC Twente kreeg kansen op meer, maar moest na 45 minuten genoegen nemen met een 1-0 voorsprong.

In de rust ging het steeds harder regenen en dat kwam het veld niet ten goede. Dit weerhield FC Twente er niet van om in de 58e minuut de 2-0 te scoren. Na een goede actie van Ltaief was het Rots die zijn tweede assist gaf. Deze keer was het Van Wolfswinkel die doel trof. FC Twente bleef de bovenliggende partij, maar kwam in het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren. Dat deden de Denen wel. In de 83e minuut werd het uit het niets 2-1. Dit was tevens de eindstand.

Oosting kan tevreden terugkijken op de wedstrijd waarin FC Twente het grootste deel domineerde. Ook Daan Rots liet zien dat hij zonder problemen ingezet kan worden achter de spits op tien. Hij beloonde zijn sterke optreden met twee assists.

Opstelling FC Twente:
Unnerstall, Regeer, Bruns, Pröpper (87. Kuster), Salah-Eddine (79. Nijstad), Kjolo, Eiting, D. Rots, Van Bergen, Ltaief (79. Ribbers) en Van Wolfswinkel.

Opinie: Wat vond jij van de wedstrijd en wie waren voor jou de grote uitblinkers?