FC Twente verspeelt dure punten en verliest spits Lammers

FC Twente begon vorige week voortreffelijk aan het nieuwe eredivisieseizoen: in Nijmegen werd knap met 1-2 gewonnen van NEC Nijmegen. De ploeg van Joseph Oosting wilde deze uitstekende competitiestart een vervolg geven in de eigen Grolsch Veste, waar Sparta Rotterdam zaterdag op bezoek kwam. Helaas liep het anders, want het werd 1-1. FC Twente kwam via een strafschop op 1-0, maar Sparta scoorde in de 90e minuut de gelijkmaker.

De eerste helft werd er eentje om snel te vergeten. FC Twente had meer de bal, maar had grote moeite met de door Sparta geparkeerde bus. De bezoekers waren het dichtst bij de openingstreffer. Unnerstall was kansloos, maar de paal hielp de Duitser. In de rust besloot Oosting twee spelers te wisselen. Lammers bleef achter met een schouderblessure en werd vervangen door Rots. Taha werd ingebracht voor Van Bergen.

Er was direct gevaar in de tweede helft, want Eiting schoot van buiten de zestien op de lat. Nadat ook Sparta de lat had geraakt werd Kjolo in 57e minuut in de ploeg gebracht voor Eiting. Nadat Sparta voor de derde keer het aluminium had geraakt werd in de 66e minuut Regeer ingebracht voor Ltaief. De wedstrijd kon op dat moment nog alle kanten op. In de 75e minuut kwam FC Twente op een 1-0 voorsprong uit een strafschop, gegeven na een overtreding op Rots. Steijn legde aan en faalde niet. In de 82e de laatste Twentse wissel. Van Hoorenbeeck kwam in de ploeg voor Salah-Eddine. In de slotminuut was het Lauritsen die na twee keer de paal te hebben geraakt met het hoofd de 1-1 scoorde. Hier bleef het bij waardoor FC Twente dure punten verspeelde in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Opinie: Wat vond jij van de wedstrijd? Laat je reactie achter in de comments.

Unnerstall, Salah-Eddine (82. Van Hoorenbeeck), Hilgers, Bruns, Kuipers, Eiting (57. Kjolo), Vlap, Steijn, Van Bergen (46. Taha), Ltaief (66. Regeer) en Lammers (46. Rots)