Samenvatting FC Twente - SC Paderborn oefenwedstrijden seizoen 2024-2025 (0-2 & 0-1)

FC Twente heeft zaterdagmiddag twee oefenwedstrijden van negentig minuten afgewerkt tegen SC Paderborn, dat afgelopen seizoen zevende werd in de 2. Bundesliga. Het eerste duel werd gespeeld met de A-ploeg en werd met 0-2 verloren. De tweede wedstrijd werd met 0-1 verloren. In totaal komt dat neer op een ruime nederlaag van 0-3. Sam Lammers maakte zijn officieuze debuut door een helft mee te doen in het tweede duel. Hieronder het wedstrijdverslag van FC Twente.

Verlies in eerste duel
In het eerste duel creëerde de ploeg van Joseph Oosting de eerste kans. Na een klein kwartier ging een schot van Van Bergen naast. Binnen het half uur moest Lars Unnerstall twee keer redding brengen op schoten van SC Paderborn. Het was de tegenstander uit de 2. Bundesliga die na 35 minuten op voorsprong kwam. Regeer vloerde zijn tegenstander en de scheidsrechter wees naar de stip. Obermair benutte de penalty en zette Paderborn op voorsprong. In de tweede helft creëerden beide ploegen weinig kansen. Pröpper en Regeer brachten redding op de doellijn om de tweede tegentreffer te voorkomen. Kort voor tijd zette breidde Obermair de voorsprong alsnog uit met zijn tweede van de middag.

Sam Lammers basis in tweede wedstrijd
In de tweede wedstrijd startte kersverse aanwinst Sam Lammers in de basis. In de 45 minuten waarin hij speelde wisten beide teams niet te scoren. Het eerste schot was van Ltaief, die zijn poging gepakt zag worden door de keeper van SC Paderborn. In de 37e minuut kreeg Paderborn een grote kans op de voorspong, maar Ansah zag zijn schot van dichtbij over gaan. In de tweede helft kregen de Duitsers met een kopbal en een afstandsschot kansen, en vloog een poging van Taha net naast. Vijf minuten voor tijd scoorde Paderborn alsnog en eindigde het duel in 0-1.

Opstelling wedstrijd 1: Unnerstall; Regeer, Propper, Hilgers, Salah-Eddine; Kjølø, Vlap, Steijn; D. Rots, Van Wolfswinkel, Van Bergen

Opstelling wedstrijd 2: El Maach; Sampsted (75' Mesbahi), Bruns, Van Hoorenbeeck, Kuipers; Besselink, Eiting, M. Rots (75' Kuster); Taha, Lammers (46' Vennegoor of Hesselink), Ltaief