Eerste elftal

FC Twente lijdt ruime nederlaag tegen Fortuna Düsseldorf, Lagerbielke debuteert

FC Twente heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld. In de Grolsch Veste ontving de Enschedese club de koploper van de 2. Bundesliga Fortuna Düsseldorf. FC Twente opende al in de eerste minuut de score, maar stapte na negentig minuten als verliezer van het veld. De wedstrijd, waarin FC Twente zelden een vuist wist te maken, eindigde in een 2-4 nederlaag. Bij FC Twente maakte de Zweed Gustaf Lagerbielke zijn officieuze debuut.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd, want na 45 seconden stonden de Tukkers op een 1-0 voorsprong. Het was Mesbahi die tekende voor de openingstreffer. Daarna ging het mis, want na 27 minuten spelen was het al 1-3 voor de bezoekers. Vlak voor rust scoorde Van Bergen de 2-3. Dit was tevens de ruststand.

Na rust nam Harrie Kuster de plek in van Michel Vlap die achterbleef in de kleedkamer. Die zag de Duitsers al na 45 seconden in de tweede helft op 2-4 komen. Hierbij zag Mesbahi er niet goed uit. In de 71e minuut kwam Sem Steijn in het veld voor de maker van de 1-0. Mesbahi bleef zitten op de grond en kon na een korte behandeling niet verder. Ook Lammers, Daan Rots en Kjolo kwamen in het veld. Aan de stand veranderde niets meer.