Eerste elftal

Boschker stopte na slapeloze nachten met keepersopleiding: "Had anders een burn-out gehad"

Boschker stopte na slapeloze nachten met keepersopleiding: "Had anders een burn-out gehad"

Vanaf komend seizoen moet de keeperstrainer van FC Twente beschikken over het diploma Goalkeepercoach 3. Om deze opleiding te voltooien, moet er veel werk worden gedaan met de laptop. Dit was niet voor Sander Boschker weggelegd. Hij besloot te stoppen als keeperstrainer van FC Twente. Rein Baart is zijn opvolger, Boschker is nu materiaalman samen met Jacob Malki.

"Wat ik met de computer moest doen, kon ik, maar iets extra's was lastig", vertelt Boschker in gesprek met RTV Oost. "Laat mij maar lekker heen en weer lopen, dingen in de handen pakken, klaarzetten, weghalen, dingen oppompen en dat soort dingen. Daar word ik heel erg blij van."

Boschker omschrijft zijn nieuwe rol. "Ik sta vooral op het veld om dingen klaar te zetten en weg te halen. Volgens mij bevalt het de staf heel erg prettig." Als materiaalman is het clubicoon een ander persoon dan als keeperstrainer. "Ik kreeg vandaag een opmerking dat ik anders ben dan vorig jaar. Ik ben veel opgewekter, veel vrolijker. Dat zegt wel genoeg, denk ik."

Boschker begon met de opleiding Goalkeepercoach 3, maar maakte hem nooit af. "Op een gegeven moment werd het mij zó veel dat ik er slecht door sliep. Ik heb slapeloze nachten gehad en maakte me heel erg druk om alles klaar te krijgen. Ik ben dan ook nog een perfectionist, het moet allemaal tot in de puntjes goed zijn. Dan ga je nadenken: vind ik het nog wel leuk om keeperstrainer te zijn? Ik kreeg ook door dat de cursus nog meer inhoud heeft dan alleen maar op het veld staan en keeperstrainer te zijn. Er kwam nog een stukje scouting en andere dingen bij."

"Toen heb ik mezelf ook afgevraagd: hoe lang kan ik het nog fysiek volhouden als keeperstrainer? Is het me allemaal waard om mezelf zo te pijnigen en mezelf tot het uiterste te drijven? Op een gegeven moment, na een week lang geen oog dichtgedaan te hebben, kwam ik wel tot de conclusie: tot hier en niet verder. Ik denk dat als ik verder was gegaan, ik een burn-out had gehad", aldus Boschker. Toenmalig directeur Paul van der Kraan vroeg Boschker of hij materiaalman wilde worden, maar het duurde een tijdje voordat het rond was. Dat had te maken met het salaris: Boschker moest geld inleveren om materiaalman te worden.

Uiteindelijk kwam het allemaal in kannen en kruiken en werd Boschker materiaalman. Een deel van de supporters was verbaasd over de nieuwe rol van hun held. "Dat mensen mij als clubicoon zien en mij heel groot zien, dat is hun pakkie aan. Ik ben Sander Boschker, ik weet hoe ik mij voel en voel me nergens te groot voor. Als ik iets niet wil, doe ik het niet. Ik heb weleens wat meningen gelezen onder bepaalde stukjes. Vroeger kon ik mij daar heel druk om maken, maar ik heb er nu gewoon hard om moeten lachen." Als materiaalman voelt Boschker zich herboren. "Ik ga ervan uit dat ik deze functie tot mijn pensioen ga bekleden", besluit de oud-doelman. Bekijk de volledige reportage van RTV Oost hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties